BINE ATI VENIT : si nu uitati votati si comentati !!!

Glitter Graphics

Welcome Glitter Graphics


vineri, 28 martie 2008

Marea Trecere !!



E un subiect despre care nu-mi face placere sa vorbesc , dar " Marea Trecere " sau moartea e un fenomen natural si firesc lasat de Dumnezeu pe Pamant .
Fiecare din noi , a pierdut pe cineva drag , l-a insotit pe ultimul drum , spre casa de veci , unde mai devreme sau mai tarziu cu totii vom ajunge ! E trist sa vorbesti despre moarte , dar numai asa consider ca ma pot descarca , ca ma pot dezvinovatii fata de dragii mei parinti , care m-au lasat orfan pe aceasta lume. In functie de religia in care te ai nascut , si de zona in care traiesti , obiceiurile de inhumare sunt diferite ( pomeni peste pomeni , slujbe , si de multe ori cheltuieli inutile ) care nu sunt de nici un folos defunctului , ci numa o pierdere de bani , pe langa durerea pe care o ai in suflet pentru acea persoana . Nu vreau sa intru in detalii , dar nici macar in fata mortii nu mai suntem egali , si in acest domeniu exista un " capitalism " si o diferentiere a omului simplu fata de omul cu bani . De Ce ? Respectul pentru cei dragii , pe care bunul Dumnezeu i-a chemat la sanul sau , nu consta in cat de"POMPOASA " este inhumarea , ci cred ca imporant este dragostea si amintirea pe care o pastrezi vie !
" Trecutul este o parte din noi insine, cea mai importanta poate , este seva care ne da viata ,
Ce -ar fi un copac fara radacina ? ce-ar fi fluviul fara izvor ? ce-ar fi un popor fara trecutul sau "
Moarte nu e altceva decat o conditie a diversificarii vietii si a progresului biologic . Goethe afirma ca " Moartea este o lovitura de maestru a Naturii , prin care ea reuseste sa produca cat mai multa viata "
Omul este singura fiinta de pe planeta care stie ca moare , si in acelas timp singura care stie ca traieste .
Moartea trebuie privita ca un drum continuu al vietii .
Singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa invatam sa ne respectam , sa ne iubim cat suntem in viata . In zadar ne plangem mortii , daca in timpul vietii i-am suparat , i-am jignit si nu am apucat sa ne cerem scuze .
Nimic nu e intamplator , si nici odata va fi la fel .
" Moartea nu este ceea mai mare frica a noastra ; Ceea mai mare frica este aceea de-a ne asuma riscul de-a trai si de a exprima ceea ce ne reprezinta " Miguel Ange Ruiz

Niciun comentariu: